Вујовић се састала са министарком екологије Црне Горе

Irena i Ana

Вујовић се састала са министарком екологије Црне Горе

Министарка заштите животне средине Републике Србије Ирена Вујовић разговарала је данас са министарком екологије, просторног планирања и урбанизма Црне Горе Аном Новаковић Ђуровић о унапређењу сарадње у области заштите животне средине.

Министарке су размениле мишљења о бројним питањима из делокруга ресора којима руководе и сагласиле се да је потребно конкретизовати сарадњу две земље у области заштите животне средине.

Irena AnaНа састанку је договорено потписивање Меморандума о разумевању и сарадњи у области заштите животне средине, којим ће се ближе дефинисати заједничке активности два министарства. Меморандум ће бити основ за интензивирање прекограничне сарадње, пре свега у области управљања отпадом и мониторинга загађења.

Министарке су се сложиле да заштита животне средине не познаје границе и да је регионална сарадња у овој области од изузетног значаја за грађане обе земље.

Irena Ana 2Састанак министарки Вујовић и Новаковић Ђуровић одржан је у склопу званичне посете делегације Црне Горе Београду, коју предводи премијер Дритан Абазовић.