Vujović se sastala sa ministarkom ekologije Crne Gore

Irena i Ana

Vujović se sastala sa ministarkom ekologije Crne Gore

Ministarka zaštite životne sredine Republike Srbije Irena Vujović razgovarala je danas sa ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore Anom Novaković Đurović o unapređenju saradnje u oblasti zaštite životne sredine.

Ministarke su razmenile mišljenja o brojnim pitanjima iz delokruga resora kojima rukovode i saglasile se da je potrebno konkretizovati saradnju dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine.

Irena AnaNa sastanku je dogovoreno potpisivanje Memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti zaštite životne sredine, kojim će se bliže definisati zajedničke aktivnosti dva ministarstva. Memorandum će biti osnov za intenziviranje prekogranične saradnje, pre svega u oblasti upravljanja otpadom i monitoringa zagađenja.

Ministarke su se složile da zaštita životne sredine ne poznaje granice i da je regionalna saradnja u ovoj oblasti od izuzetnog značaja za građane obe zemlje.

Irena Ana 2Sastanak ministarki Vujović i Novaković Đurović održan je u sklopu zvanične posete delegacije Crne Gore Beogradu, koju predvodi premijer Dritan Abazović.