Вести

Дубоко састанак 00

Вујовић у Ужицу одржала хитан састанак надлежних служби због пожара на депонији „Дубоко“

Потпредседница Владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић стигла је у Ужице где се на депонији "Дубоко", услед одрона дела депоније који се догодио у раним јутарњим часовима поново распламсао пожар.

09.05.2024.

Постављена мерна станица у Луновом селу код Ужица, ближе депонији “Дубоко”

Нема прекорачења граничних вредности параметара за мониторинг квалитета ваздуха код депоније „Дубоко“.

08.05.2024.
Vujovic Uzice

Потпредседница Вујовић синоћ у Ужицу: Уверила сам се да се све чини да се пожар што пре локализује и угаси

Потпредседница Владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић синоћ је била на депонији „Дубоко“ у Ужицу, где припадници штаба за ванредне ситуације уз помоћ ватрогасаца чине све како би се локализовао и угасио пожар, због којег је Ужице прогласило ванредну ситуацију на делу територије. 

06.05.2024.
МЗЗС лого

Обавештење поводом пожара на депонији "Дубоко" у Ужицу

Због пожара који је избио на депонији "Дубоко" у Ужицу, републички инспектори заштите животне средине изашли су на терен, заједно са надлежним локалним инспекторима.

05.05.2024.
Други јавни позив

Подршка мерама заштите ваздуха у локалним самоуправама у Србији

У оквиру пројекта “ЕУ за Зелену агенду у Србији“ Програм Уједињених нација за развој објавио је Други јавни позив за подршку спровођењу конкретних мера заштите ваздуха у јединицама локалне самоуправе.

03.05.2024.
Vujović pošumljavanje ugovori 1.jpg

Вујовић потписала уговоре са 38 ЈЛС: Настављамо садњу широм Србије

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас уговоре, на основу којих ће бити додељена средства за подршку пројектима пошумљавања и озелењавања у 38 локалних самоуправа.

30.04.2024.
Вујовић ТЕНТ А 1.jpg

Вујовић: Ново постројење за одсумпоравање у ТЕНТ А од непроцењивог значаја за квалитетнији ваздух за Београђане

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић присуствовала је данас, заједно са министарком рударства и енергетике Дубравком Ђедовић Хандановић обиласку постројења за одсумпоравање димних гасова у обреновачкој термоелектрани „Никола Тесла А”, што је највећи еколошки пројекат у Србији и у термоелектранама у овом делу Европе.

25.04.2024.
Вујовић награда Горњи Милановац 1.jpg

Министарки Вујовић признање општине Горњи Милановац „Златна медаља - Таковски устанак“

Признање општине Горњи Милановац „Златна медаља - Таковски устанак“ у 2024. години, додељено за изузетан допринос очувању животне средине, развоју и афирмацији ове локалне самоуправе, припало је министарки заштите животне средине Ирени Вујовић.

23.04.2024.
Вујовић награда Шабац 1.jpg

Министарки Вујовић кључ града и Повеља почасног грађанина Шапца

На свечаности поводом Празника града Шапца, министарки заштите животне средине Ирени Вујовић уручен је симбилично кључ града, као и вредно признање Повеља почасног грађанина за допринос развоју и промоцији ове локалне самоуправе.

22.04.2024.

Сертификација за сервис клима уређаја обавља се по истим прописима већ осам година

Поводом нетачних информација објављених у медијима како је ступила на снагу нова регулатива која ће утицати на стицање сертификата за сервис ауто-клима, као и да нису у довољном обиму организоване обуке за стицање одговарајућих сертификата, Министарство заштите животне средине вас обавештава о следећем:

16.04.2024.