Вести

Танасковић: Градовима и општинама опрема у вредности од 230 милиона динара

Танасковић: Градовима и општинама опрема у вредности од 230 милиона динара

Министарство заштите животне средине издвојило је средства за набавку опреме за сакупљање и рециклажу отпада у вредности од 230 милиона динара, која ће бити дата на коришћење локалним самоуправама - рекла је данас државна секретарка у Министарству заштите животне средине Јелена Танасковић, након потписивања уговора о додели 120 контејнера и 130 канти општини Горњи Милановац.

31.07.2021.
Дујановић: Нова опрема за чистије градове и општине

Дујановић: Нова опрема за чистије градове и општине

Државни секретар у Министарству заштите животне средине Александар Дујановић потписао је данас са председницима општина Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница уговоре о додели опреме за сакупљање и рециклажу отпада коју је обезбедило министарство. Јавно-комуналним предузећима у четири општине данас је уручено укупно 480 контејнера и 260 канти за одлагање отпада.

30.07.2021.
Вујовић: Овчар бања добија Природњачки центар

Вујовић: Овчар бања добија Природњачки центар

Овчар бања ускоро ће добити Природњачки центар, у оквиру којег ће се налазити део за научно - истраживачке делатности, као и изложбени простор намењен посетиоцима заштићеног подручја. Ово је важна вест и потврда да пројекте које смо обећали крајем прошле године спроводимо у дело – рекла је данас министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, приликом посете Овчарско-кабларској клисури са председницом Владе Аном Брнабић, министарком туризма, трговине и телекомуникација Татјаном Матић и градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем.

30.07.2021.

Прелиминарна ранг листа пројеката за финансирање из средстава Министарства заштите животне средине Републике Србије по Јавном конкурсу за доделу средстава за суфинансирање реализације пројеката превенције нелегалног одлагања отпада и уклањање у 2021. годи

Министарство заштите животне средине - Комисија за припрему јавног конкурса за доделу средстава за суфинансирање реализације пројеката превенције нелегалног одлагања отпада и уклањање у 2021. години и за оцењивање пројеката пријављених на јавни конкурс, образована решењем државног секретара, број: 401-00-858/1/2021-03 од 07. јула 2021. године, на основу спроведеног Јавног конкурса за доделу средстава за суфинансирање реализације пројеката превенције нелегалног одлагања отпада и уклањање у 2021. години (у даљем тексту: Јавни конкурс), а на основу члана 12. Уредбе о ближим условима кoje мoрajу дa испуњaвajу кoрисници срeдстaвa, услoвима и нaчину рaспoдeлe срeдстaвa, критeриjумима и мeрилима зa oцeњивaњe зaхтeвa зa рaспoдeлу срeдстaвa, нaчину прaћeњa кoришћeњa срeдстaвa и угoвoрeних прaвa и oбaвeзa, кao и другим питaњима oд знaчaja зa дoдeљивaњe и кoришћeњe срeдстaвa Зeлeнoг фoндa Рeпубликe Србиje („Службени гласник РС”, број 25/18), објављује

27.07.2021.

Министарство заштите животне средине изабрало независне стручњаке за рад у техничким комисијама

Министарство заштите животне средине изабрало је независне стручњаке за рад у техничким комисијама за следеће области:

27.07.2021.
Нови контејнери и канте за 34 града и општине

Нови контејнери и канте за 34 града и општине

Министарство заштите животне обезбедило је нову опрему за сакупљање и рециклажу отпада, у виду контејнера и канти, који ће бити додељени јавно-комуналним предузећима у 34 града и општине. Реч је о укупно 3.225 канти и 2.940 контејнера, који ће допринети да локaлне самоуправе, које су на јавном позиву пријавиле потребу за овом опремом, буду чистије и уређеније.

26.07.2021.
Вујовић: Град Врање први добија нову опрему за сакупљање отпада

Вујовић: Град Врање први добија нову опрему за сакупљање отпада

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас у Врању са градоначелником Слободаном Миленковићем и председником Градске општине Врањска Бања Драганом Сентићем уговоре о додели нове опреме за сакупљање и рециклажу отпада, коју је обезбедило министарство. Ради се о 140 нових контејнера и још толико канти за отпад, који су данас уручени јавно-комуналном предузећу. Потписивању уговора присуствовала је и председница Владе Ана Брнабић.

25.07.2021.

Обавештење о почетку израде Програма за циркуларну економију

Министарство заштите животне средине, у складу са одредбама члана 32. и 34. Закона о планском систему Републике Србије (''Службени гласник РС'', број 30/18), обавештава заинтересовану јавност о почетку израде нацрта Програма за циркуларну економију са акционим планом за три године (у даљем тексту: Програм).

21.07.2021.
Испитује се узрок угинућа рибе у Колубари

Испитује се узрок угинућа рибе у Колубари

По пријему пријаве о угинућу рибе у Колубари, инспекција за заштиту животне средине одмах је реаговала и изашла на терен заједно са водном инспекцијом Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и управљачем рибарског подручја.

18.07.2021.
Дујановић обишао радове на проширењу регионалне депоније Дубоко у Ужицу

Дујановић обишао радове на проширењу регионалне депоније Дубоко у Ужицу

Државни секретар у Министарству заштите животне средине Александар Дујановић обишао је данас радове на проширењу касете регионалне депоније „Дубоко“ у Ужицу, за још 400.000 тона комуналног отпада.

15.07.2021.