Вести

Време је за обнову влажних подручја

Светски дан влажних подручја обележава се 2. фебруарa сваке године на годишњицу потписивања Рамсарске конвенције у циљу јачања свести о значају влажних станишта, очувању биодиверзитета и екосистемских услуга које ови екосистеми обезбеђују човечанству.

02.02.2023.

Излечени рис се у петак враћа у природу

Мужјак риса (Lynx Lynx), који је половином новембра прошле године пронађен повређен на територији Националног парка Ђердап, опорављен је и биће враћен у своје природно станиште, на подручју НП Ђердап, у петак 3. фебруара.

01.02.2023.

Позив за куповину заштићених врста, стечених противзаконитом радњом и заплењених у поступку инспекцијског надзора

Министарство заштите животне средине, Немањина 22-26, Београд, оглашава јавни позив заинтересованим правним лицима и предузетницима који су регистровани за бављење прометом заштићених врста у комерцијалне сврхе за куповину заштићених врста, стечених противзаконитом радњом, које су одузете у вршењу инспекцијског надзора од физичких лица.

30.01.2023.

Интензивнe активности у циљу побољшањa квалитета ваздуха

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је данас Радној групи за системско решавање питања заштите ваздуха, на којој су усаглашени наредни кораци како би овај проблем био решен у најкраћем могућем року.

24.01.2023.
Radna grupa

Састанак Радне групе за израду Стратегије заштите животне средине

Први састанак Радне групе за израду Стратегије заштите животне средине - Зелена агенда за Србију одржава се данас, а отворила га је државна секретарка Министарства заштите животне средине Сандра Докић.

23.01.2023.
Вујовић

Састанак министарке Ирене Вујовић и народног посланика Радомира Лазовића

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић разговарала је данас са народним посланицима Радомиром Лазовићем и Ђорђем Павићевићем, на њихов захтев, о стању заштите животне средине у Србији и начинима да се еколошка слика побољша.

17.01.2023.
Vujovic Bulatovic

Састанак министарке Вујовић и посланика Булатовића

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић разговарала је данас са послаником Народне скупштине Дејаном Булатовићем о питањима заштите животне средине у Србији, а на састанку је договорен наставак отвореног дијалога и сарадње по питању свих тема из области екологије.

16.01.2023.
Vujovic Hil

Вујовић и Хил: Снажна сарадња Србије и САД и у области заштите животне средине

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић састала се данас у Палати Србија са амбасадором САД у Београду, Кристофером Хилом.

13.01.2023.

Дујановић: Заустављено цурење амонијачне воде из цистерне

Државни секретар у Министарству заштите животне средине Александар Дујановић рекао је поводом синоћњег акцидента на паркингу фирме Сага у Панчеву да сектор МУП-а за ванредне ситуације обезбеђује локацију и прати њено санирање.

13.01.2023.

ПОЗИВ ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ПОТРЕБА У ВЕЗИ СА ОПРЕМОМ ЗА САКУПЉАЊЕ ОТПАДА У ЦИЉУ УНАПРЕЂЕЊА И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У 2023. ГОДИНИ КОЈА ЋЕ СЕ ДАВАТИ НА КОРИШЋЕЊЕ

Министарство заштите животне средине позива јединице локалне самоуправе да доставе пријаву са подацима о својим потребама у вези са опремом за сакупљање отпада у циљу унапређења и заштите животне средине.

09.01.2023.