Вујовић са шефом Мисије ОЕБС-а о сарадњи у области заштите животне средине

Вујовић

Вујовић са шефом Мисије ОЕБС-а о сарадњи у области заштите животне средине

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић састала се данас са шефом Mисије ОЕБС-а у Србији, амбасадором Јаном Братуом са којим је разговарала о сарадњи у примени прописа из области заштите животне средине.

слика

„Пре две године започели смо сарадњу на изради Водича за унапређење правне заштите у заштићеним подручјима и Водича за поступање у случају непрописног управљања опасним отпадом, чији су циљеви да обезбеде ефикасну размену информација и координацију између различитих државних институција надлежних у овим областима“, рекла је Вујовић.

Министарка је нагласила значај експертске подршке партнера какав је ОЕБС у даљем унапређењу управљања заштићеним подручјима, опасним отпадом и примене регулативе из различитих области заштите животне средине.

слика 1Амбасадор Брату изразио је спремност да подржи даље активности Министарства заштите животне средине које се односе на сарадњу са еколошком полицијом МУП-а Србије, а у циљу повећања ефикасне примене закона кроз побољшану сарадњу између правосуђа, полиције и инспекције за заштиту животне средине. Мисија ОЕБС-а спремна је да подржи Министарство у примени принципа Архуске конвенције.