Вујовић сa амбасадором Кубе: Договорена интензивнија сарадња у области климатских промена и заштите биодиверзитета

Vujovic - ambasador Kube

Вујовић сa амбасадором Кубе: Договорена интензивнија сарадња у области климатских промена и заштите биодиверзитета

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић разговарала је данас са амбасадором Републике Кубе Густавом Тристом дел Тодом о наставку сарадње у области заштите животне средине и имплементацији Меморандума о разумевању и сарадњи између Министарства заштите животне средине Републике Србије и Министарства науке, технологије и животне средине Републике Кубе.

Вујовић и Дел Тодо су разменили мишљења о кључним питањима и истакли важност интензивирања сарадње две земље у области климатских промена и заштите биодиверзитета.

VA2Министарка је амбасадора упознала са оствареним резултатима и плановима Србије на том пољу, истичући да је усвајањем ревидираног Национално утврђеног доприноса Србија повећала климатску амбицију за више од три пута, као и да се континуирано ради на повећању површине под заштитом, која од ове године износи 8% укупне површине територије Републике Србије.

-Оно чему смо трeнутно посвећени јесте израда Програма адаптације на измењене климатске услове који ће обухватити и биодиверзитет. С обзиром да Куба остварује значајне резултате и достигнућа у области заштите биодиверзитета, нарочито када су у питању заштићена подручја, за нас је од великог значаја размена искуства у области заштите природе и биодиверзитета у контексту прилагођавања на измењене климатске услове – рекла је Вујовић.

На састанку је договорена интензивија сарадња између ресорних министарстава Србије и Кубе у циљу размене знања, искустава и примера добрих пракси у дефинисаним областима.