Вујовић потписала споразум, за чвршћу сарадњу Министарства са Технолошко-металуршким факултетом

Вујовић Ускоковић 1

Вујовић потписала споразум, за чвршћу сарадњу Министарства са Технолошко-металуршким факултетом

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и декан Технолошко-металуршког факултета у Београду Петар Ускоковић потписали су данас Споразум о сарадњи, на основу којег ће студентима бити омогућено да употпуне знања кроз предавања стручњака који се у пракси баве облашћу заштите животне средине.

Запослени Министарства ће у наредном периоду у просторијама Технолошко-металуршког факултета држати предавања о регулативном оквиру и циљевима измена закона из области заштите животне средине.

Вујовић Ускоковић 2„Велико ми је задовољство што сам са професором Ускоковићем потписала споразум који ће студентима основних, мастер и докторских студија ове угледне високошколске установе омогућити унапређење знања о заштити животне средине. Сигурна сам да ће размена искуства са стручњацима Министарства који директно доприносе изменама прописа, као и представљање примера добре праксе обогатити знања студената. Оваква сарадња ће у годинама које долазе изнедрити бројне младе, стручно оспособљене кадрове, који ће у будућности наставити да раде на циљевима Министарства у обезбеђивању чистије животне средине“, рекла је министака Вујовић.

У оквиру сарадње реализоваће се курс под називом ''Примена прописа из области заштите животне средине: од теорије до праксе'' за студенте основих, мастер и докторских студија.

Курс ће бити реализован током зимског семестра школске 2023/2024. године кроз девет предавања на теме: управљање отпадом и отпадним водама, процена утицаја, заштита ваздуха, климатске промене, индустријско загађење, управљање хемикалијама, одрживи развој, циркуларна економија, европске интеграције. Након завршеног курса, студенти ће добити сертификат о похађању, а знања која ће усвојити биће корисна за њихову даљу каријеру.