Vujović potpisala sporazum, za čvršću saradnju Ministarstva sa Tehnološko-metalurškim fakultetom

Вујовић Ускоковић 1

Vujović potpisala sporazum, za čvršću saradnju Ministarstva sa Tehnološko-metalurškim fakultetom

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i dekan Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu Petar Uskoković potpisali su danas Sporazum o saradnji, na osnovu kojeg će studentima biti omogućeno da upotpune znanja kroz predavanja stručnjaka koji se u praksi bave oblašću zaštite životne sredine.

Zaposleni Ministarstva će u narednom periodu u prostorijama Tehnološko-metalurškog fakulteta držati predavanja o regulativnom okviru i ciljevima izmena zakona iz oblasti zaštite životne sredine.

Vujović Uskoković 2„Veliko mi je zadovoljstvo što sam sa profesorom Uskokovićem potpisala sporazum koji će studentima osnovnih, master i doktorskih studija ove ugledne visokoškolske ustanove omogućiti unapređenje znanja o zaštiti životne sredine. Sigurna sam da će razmena iskustva sa stručnjacima Ministarstva koji direktno doprinose izmenama propisa, kao i predstavljanje primera dobre prakse obogatiti znanja studenata. Ovakva saradnja će u godinama koje dolaze iznedriti brojne mlade, stručno osposobljene kadrove, koji će u budućnosti nastaviti da rade na ciljevima Ministarstva u obezbeđivanju čistije životne sredine“, rekla je ministaka Vujović.

U okviru saradnje realizovaće se kurs pod nazivom ''Primena propisa iz oblasti zaštite životne sredine: od teorije do prakse'' za studente osnovih, master i doktorskih studija.

Kurs će biti realizovan tokom zimskog semestra školske 2023/2024. godine kroz devet predavanja na teme: upravljanje otpadom i otpadnim vodama, procena uticaja, zaštita vazduha, klimatske promene, industrijsko zagađenje, upravljanje hemikalijama, održivi razvoj, cirkularna ekonomija, evropske integracije. Nakon završenog kursa, studenti će dobiti sertifikat o pohađanju, a znanja koja će usvojiti biće korisna za njihovu dalju karijeru.