Вујовић обишла радове на изградњи недостајуће канализације у Бечеју, којом се комплетно решава проблем за сва домаћинства

Vujović Bečej kanalizacija 1.jpg

Вујовић обишла радове на изградњи недостајуће канализације у Бечеју, којом се комплетно решава проблем за сва домаћинства

Потпредседница Владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас радове на изградњи 61 километара канализационе мреже у Бечеју, којом се комплетно решава проблем недостајуће канализације за сва домаћинства у овом месту. Кад се заврши реконструкција постројења за прераду отпадних вода, биће успостављен ефикасан систем управљања отпадним водама за све грађане и привреду Бечеја.

Vujović Bečej kanalizacija 2.jpg

Вујовић је истакла да је овај пројекат од великог значаја за Министарство заштите животне средине, додајући да се у овом моменту радови у Бечеју изводе на осам локација.

Vujović Bečej kanalizacija 3.jpg

„Драго ми је што сам данас у Бечеју, где се изводе радови на изградњи 61 километра канализационе мреже. Сада се налазимо у Новом селу, били смо и у Доњем граду где сам разговарала са грађанима који су годинама чекали овај пројекат. Задовољни су и стрпљиви, свакодневно прате радове да би што пре могли да се прикључе. Kад завршимо пројекат, Бечеј ће бити 100 одсто покривен канализационом мрежом, што су европски стандарди којима тежимо у свакој општини у Србији. Изградња недостајуће канализације ће задовољити потребе још око 9.000 грађана, односно омогућиће скоро 4.000 прикључака и зато још једном позивам све грађане да се прикључе, јер је то изузетно важно како бисмо сачували наше реке“, рекла је потпредседница Вујовић.

Vujović Bečej kanalizacija 6.jpg

Вујовић је навела да је изградња недостајуће канализационе мреже неопходна и како би постројење за прераду отпадних вода радило у пуном капацитету.

Vujović Bečej kanalizacija 11.jpg

„У наредних месец дана крећу радови и на потпуној реконструкцији и проширењу постројења за прераду отпадних вода. Министарство које водим улаже велики напор како би се широм Србије убрзала изградња недостајуће инфраструктуре, а Бечеј је један од најбољих примера. Ови пројекти су важни, како бисмо квалитет животне средине подигли на виши ниво. Захваљујући иницијативи општинског руководства које слуша потребе грађана, у Бечеју имамо и друге важне пројекте за побољшање квалитета животне средине. Заједничким снагама успели смо да санирамо несанитарну депонију, а улагали смо и у пошумљавање и озелењавање.  Наставићемо да реализујемо зелене пројекте и у наредном периоду, јер су од великог значаја за бољи квалитет живота грађана“, рекла је Вујовић.

Vujović Bečej kanalizacija 13.jpg