Vujović obišla radove na izgradnji nedostajuće kanalizacije u Bečeju, kojom se kompletno rešava problem za sva domaćinstva

Vujović Bečej kanalizacija 1.jpg

Vujović obišla radove na izgradnji nedostajuće kanalizacije u Bečeju, kojom se kompletno rešava problem za sva domaćinstva

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas radove na izgradnji 61 kilometara kanalizacione mreže u Bečeju, kojom se kompletno rešava problem nedostajuće kanalizacije za sva domaćinstva u ovom mestu. Kad se završi rekonstrukcija postrojenja za preradu otpadnih voda, biće uspostavljen efikasan sistem upravljanja otpadnim vodama za sve građane i privredu Bečeja.

Vujović Bečej kanalizacija 2.jpg

Vujović je istakla da je ovaj projekat od velikog značaja za Ministarstvo zaštite životne sredine, dodajući da se u ovom momentu radovi u Bečeju izvode na osam lokacija.

Vujović Bečej kanalizacija 3.jpg

„Drago mi je što sam danas u Bečeju, gde se izvode radovi na izgradnji 61 kilometra kanalizacione mreže. Sada se nalazimo u Novom selu, bili smo i u Donjem gradu gde sam razgovarala sa građanima koji su godinama čekali ovaj projekat. Zadovoljni su i strpljivi, svakodnevno prate radove da bi što pre mogli da se priključe. Kad završimo projekat, Bečej će biti 100 odsto pokriven kanalizacionom mrežom, što su evropski standardi kojima težimo u svakoj opštini u Srbiji. Izgradnja nedostajuće kanalizacije će zadovoljiti potrebe još oko 9.000 građana, odnosno omogućiće skoro 4.000 priključaka i zato još jednom pozivam sve građane da se priključe, jer je to izuzetno važno kako bismo sačuvali naše reke“, rekla je potpredsednica Vujović.

Vujović Bečej kanalizacija 6.jpg

Vujović je navela da je izgradnja nedostajuće kanalizacione mreže neophodna i kako bi postrojenje za preradu otpadnih voda radilo u punom kapacitetu.

Vujović Bečej kanalizacija 11.jpg

„U narednih mesec dana kreću radovi i na potpunoj rekonstrukciji i proširenju postrojenja za preradu otpadnih voda. Ministarstvo koje vodim ulaže veliki napor kako bi se širom Srbije ubrzala izgradnja nedostajuće infrastrukture, a Bečej je jedan od najboljih primera. Ovi projekti su važni, kako bismo kvalitet životne sredine podigli na viši nivo. Zahvaljujući inicijativi opštinskog rukovodstva koje sluša potrebe građana, u Bečeju imamo i druge važne projekte za poboljšanje kvaliteta životne sredine. Zajedničkim snagama uspeli smo da saniramo nesanitarnu deponiju, a ulagali smo i u pošumljavanje i ozelenjavanje.  Nastavićemo da realizujemo zelene projekte i u narednom periodu, jer su od velikog značaja za bolji kvalitet života građana“, rekla je Vujović.

Vujović Bečej kanalizacija 13.jpg