Велики потенцијали општине Богатић у области обновљивих извора енергије

Велики потенцијали општине Богатић у области обновљивих извора енергије

Min Ziv Sr 1Државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине Стана Божовић састала се са руководством општине Богатић, како би разматрили потенцијале у области обновљивих извора енергије и заштите животне средине. Након састанка делегација Министарства обишла је и геотермалне изворе ББ1 и ББ2 у Богатићу.

„Тим Министарства пољопривреде и заштите животне средине ће помоћи у развоју општине Богатић, у свим областима из надлежности Министарства које представљају развојну шансу. Општина располаже великим потенцијалима у области коришћења обновљивих извора енергије. Инфраструктурни пројекти управо треба да се реализују на локалу, а Министарство ће пружити стручну помоћ и координацију између носилаца пројеката и инвеститора“, рекла је Стана Божовић приликом обиласка геотермалних извора.

Min Ziv Sr 5Поред пројеката који су у фази реализације, пројектни тим Општине Богатић припремиће и нове пројекте које ће представити Министарству.

Прописи ЕУ утврђују стандарде квалитета животне средине, захтеве који се односе на производне процесе укључујући и домен пружања услуга, производе и захтеве који се односе на планирање и пројектовање. Стога развојну шансу општине Богатић представљају пројекти из ових области којим би се аплицирало за средства ИПА фондова ЕУ.