Veliki potencijali opštine Bogatić u oblasti obnovljivih izvora energije

Veliki potencijali opštine Bogatić u oblasti obnovljivih izvora energije

Min Ziv Sr 1Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović sastala se sa rukovodstvom opštine Bogatić, kako bi razmatrili potencijale u oblasti obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine. Nakon sastanka delegacija Ministarstva obišla je i geotermalne izvore BB1 i BB2 u Bogatiću.

„Tim Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine će pomoći u razvoju opštine Bogatić, u svim oblastima iz nadležnosti Ministarstva koje predstavljaju razvojnu šansu. Opština raspolaže velikim potencijalima u oblasti korišćenja obnovljivih izvora energije. Infrastrukturni projekti upravo treba da se realizuju na lokalu, a Ministarstvo će pružiti stručnu pomoć i koordinaciju između nosilaca projekata i investitora“, rekla je Stana Božović prilikom obilaska geotermalnih izvora.

Min Ziv Sr 5Pored projekata koji su u fazi realizacije, projektni tim Opštine Bogatić pripremiće i nove projekte koje će predstaviti Ministarstvu.

Propisi EU utvrđuju standarde kvaliteta životne sredine, zahteve koji se odnose na proizvodne procese uključujući i domen pružanja usluga, proizvode i zahteve koji se odnose na planiranje i projektovanje. Stoga razvojnu šansu opštine Bogatić predstavljaju projekti iz ovih oblasti kojim bi se apliciralo za sredstva IPA fondova EU.