Унaпређење кaпaцитетa зa примену Eвропске конвенције о пределу нa територији Шумaдије и Поморављa

Унaпређење кaпaцитетa зa примену Eвропске конвенције о пределу нa територији Шумaдије и Поморављa

Министарство пољопривреде и заштите животне средине у сарадњи са Регионалном Агенцијом за економски развој Шумадије и Поморавља (РЕДАСП), представило је почетак реализације пројекта Унaпређење кaпaцитетa зa примену Eвропске конвенције о пределу нa територији Шумaдије и Поморављa”, који је један од корака у имплементацији принципа Европске Конвенције о пределу. Циљ пројекта је идентификација и процена предела на територији Шумадије и Поморавља и стварање механизма за стратешко управљање и очување квалитета предела.

Такође, представљен је Акциони план пројекта за период од 01.04. до 31.06. 2015. године и активности које ће се реализовати - план и динамика реализације активности. На састанку је договорено да се листа од укупно 43 стејк холдера прошири и додају НВО Архус центар, као и остале невладине организације са територије Шумадије и Поморавља које се баве проблематиком маргинализованих група. Поред тога, предложено да се укључи и удружење воћара, као и регионални и локални медији.

Током читавог периода реализације пројекта радиће се на учешћу на међународним састанцима Савета Европе, у циљу промоције пројекта и повезивања са потенцијалним партнерима, ради дефинисања будућих заједничких активности.

Завршна конференција пројекта биће организована у последњем месецу реализације пројекта, када ће бити представљени постигнути резултати пројекта , примери из праксе земаља ЕУ, као и планови за наставак активности и рад на националном нивоу.