Учешће на Деветој министарској конференцији о животној средини за Европу

Ivana 1

Учешће на Деветој министарској конференцији о животној средини за Европу

 

Државна секретарка у Министарству заштите животне средине Ивана Хаџи Стошић учествује на Деветој министарској конференцији о животној средини за Европу „Трансформисање планете“, која се од 5. до 7. октобра одржава у Никозији, на Кипру.

Девета министарска конференција се организује под покровитељством Економске комисије УН за Европу (УНЕЦЕ) и представља прилику за јачање међуресорне сарадње у паневропском региону за „озелењавање“ привреде, узимајући у обзир рад на одрживој инфраструктури и промовисању одрживог туризма применом принципа циркуларне економије, као и јачање међуминистарске сарадње у области образовања за одрживи развој.

Ivana2Конференција о животној средини за Европу тежи да буде мост сарадње и комуникациона платформа о питањима одрживе инфраструктуре, одрживог туризма и образовања за одрживи развој.

Учешће представника Републике Србије значајно је за јачање међународне сарадње и представљање Републике Србије као значајног актера у области заштите животне средине и образовања на међународном плану.

Ivana 3Република Србија ће дати допринос Батуми иницијативи за зелену економију (BIG-E) кроз спровођење акције у оквиру „озелењавања“ привреде, под називом „Промовисање одрживог управљања отпадом од хране у Републици Србији применом концепта циркуларне економије“, о чему ће наши представници известити учеснике Конференције. 

На деветој министарској конференцији у плану је и усвајање Министарске декларације о образовању за одрживи развој.