У сусрет следећој Министарској конференцији у Паризу

У сусрет следећој Министарској конференцији у Паризу

Представници Министарства природних ресурса, рударства и просторног планирања присуствовали су међународном састанку посвећеном изради нацрта текста Деклерације за следећу министарску конференцију која ће бити одржана у Паризу 2014. године  и која ће представљати континуитет имплементације Амстердамске Деклерације.

Састанак је одржан у згради Уједињених Нација у Копенхагену, у организацији Економске Комисије УН за Европу, у присуству 11 делегата Европских земаља, представника УНЕЦЕ/СЗО  Надзорног одбора, међународних институција, као и надлежних министарстава Републике Француске, која ће 2014. бити домаћин Министарске конференције.

Дискутовало се о програму активности 4. Конференције министара и високих представника Евро региона о организацији билетаралних сусрета на маргинама састанака,  представљању земаља УНЕЦЕ Региона када су у питању активности које се односе на Амстердамску Деклерацију и њен значај и примену.

Представник Министарства природних ресурса, начелник Одељења за  европске интеграције, међународну сарадњу и пројекте Биљана Филиповић,   презентовала  је  концепт реализације националних активности на промоцији Амстердамске Деклерације и ''ТРАНСДАНЈУБ'' пројекта Србије и истакла коректну партнерску сарадњу између свих надлежних министарстава, институција система, невладиног сектора и академске јавности у процесу. С обзиром да је Србија исказала интерес у прихватању Амстердамске Деклерације и њених циљева, очекује се високих представника референтних министарстава, учешће, као и представљање националних активности у односу на следећем министарском састанку у Паризу палнираном за април 2014. године.