Танасковић: Градовима и општинама опрема у вредности од 230 милиона динара

Танасковић: Градовима и општинама опрема у вредности од 230 милиона динара

Танасковић: Градовима и општинама опрема у вредности од 230 милиона динара

Министарство заштите животне средине издвојило је средства за набавку опреме за сакупљање и рециклажу отпада у вредности од 230 милиона динара, која ће бити дата на коришћење локалним самоуправама - рекла је данас државна секретарка у Министарству заштите животне средине Јелена Танасковић, након потписивања уговора о додели 120 контејнера и 130 канти општини Горњи Милановац.

Танасковић: Градовима и општинама опрема у вредности од 230 милиона динараДржавна секретарка је навела да ће 34 локалне самоуправе, које су се пријавиле на јавном позиву, добити нове контејнере и канте, додајући да је Министарство обезбедило и чистилице за одржавање и дезинфекцију јавних површина, које су већ додељене у неколико градова и општина.

-Ово је само почетак када говоримо о помоћи и подршци државе локалним самоуправама у обезбеђивању неопходне опреме с циљем унапређења животне средине. Трудићемо се да за ту намену издвајамо све већа средства у наредном периоду– рекла је Танасковић.

Државна секретарка је истакла да је изградња постројења за прераду отпадних вода један од најзначајних капиталних еколошких пројеката у Горњем Милановцу.

​Танасковић: Градовима и општинама опрема у вредности од 230 милиона динара [Кликните и повуците да би померали] ​-Вредност овог пројекта је пет милиона евра. Тренутно се проверава пројектна документација и спрема се за пуштање тендера. Пројекат подразумева и изградњу недостајуће канализационе мреже. Његова реализација допринеће да и квалитет живота у Горњем Милановцу буде бољи - рекла је Танасковић.

Током посете Горњем Милановцу, државна секретарка је, заједно са заменицом председника општине Јадранком Достанић и директором ЈКП "Горњи Милановац" Иваном Лазићем, обишла и просторије јавно-комуналног предузећа којем је данас предата нова опрема за сакупљање и рециклажу отпада.