Tanasković: Gradovima i opštinama oprema u vrednosti od 230 miliona dinara

Танасковић: Градовима и општинама опрема у вредности од 230 милиона динара

Tanasković: Gradovima i opštinama oprema u vrednosti od 230 miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojilo je sredstva za nabavku opreme za sakupljanje i reciklažu otpada u vrednosti od 230 miliona dinara, koja će biti data na korišćenje lokalnim samoupravama - rekla je danas državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Jelena Tanasković, nakon potpisivanja ugovora o dodeli 120 kontejnera i 130 kanti opštini Gornji Milanovac.

Tanasković: Gradovima i opštinama oprema u vrednosti od 230 miliona dinaraDržavna sekretarka je navela da će 34 lokalne samouprave, koje su se prijavile na javnom pozivu, dobiti nove kontejnere i kante, dodajući da je Ministarstvo obezbedilo i čistilice za održavanje i dezinfekciju javnih površina, koje su već dodeljene u nekoliko gradova i opština.

-Ovo je samo početak kada govorimo o pomoći i podršci države lokalnim samoupravama u obezbeđivanju neophodne opreme s ciljem unapređenja životne sredine. Trudićemo se da za tu namenu izdvajamo sve veća sredstva u narednom periodu– rekla je Tanasković.

Državna sekretarka je istakla da je izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda jedan od najznačajnih kapitalnih ekoloških projekata u Gornjem Milanovcu.

​Tanasković: Gradovima i opštinama oprema u vrednosti od 230 miliona dinara [Kliknite i povucite da bi pomerali] ​-Vrednost ovog projekta je pet miliona evra. Trenutno se proverava projektna dokumentacija i sprema se za puštanje tendera. Projekat podrazumeva i izgradnju nedostajuće kanalizacione mreže. Njegova realizacija doprineće da i kvalitet života u Gornjem Milanovcu bude bolji - rekla je Tanasković.

Tokom posete Gornjem Milanovcu, državna sekretarka je, zajedno sa zamenicom predsednika opštine Jadrankom Dostanić i direktorom JKP "Gornji Milanovac" Ivanom Lazićem, obišla i prostorije javno-komunalnog preduzeća kojem je danas predata nova oprema za sakupljanje i reciklažu otpada.