Светска недеља зелене градње

Светска недеља зелене градње

Министар заштите животне средине Горан Триван учествовао је данас у манифестацији која се одржава у оквиру Светске недеље зелене градње у ТЦ „Ушће“, под називом „Доме, зелени доме“, у организацији Савета зелене градње Србије.

Министар Триван је у присуству извршног директора Савета зелене градње Србије Драгане Корице и продекана за наставу Грађевинског факултета Универзитета у Београду проф. др Ивана Игњатовића, обишао изложбу Архитектонског факултета посвећену енергетској ефикасности и зеленој архитектури. На позив домаћина, Триван се придружио учесницима кампање и упутио сопствену „зелену“ иницијативу за наредну годину, сходно идеји кампање о мењању нашег окружења у складу са еколошким потребама и захтевима савременог човека.

Министар Триван је нагласио подршку Министарства овој, и сличним манифестацијама, које указују на потребу да се урбано окружење изграђује у складу са заштитом животне средине. „Овакве организације, као и медији који су укључени у јачање свести јавности о питањима заштите животне средине, воде друштво напред, и Министарство ће и у наредној години, и са дупло више средстава, подржавати овакве идеје и активности“, истакао је Триван. Он је указао на неопходност веће посвећености заштити животне средине која се изражава кроз бројне области, па и у оквиру зелене градње, која доприноси борби против климатских промена, естетизује и оплемењује животно окружење, уз истовремену већу безбедност и ефикасност.

Савет зелене градње Србије организује овај догађај с идејом да се јавност упозна са зеленом градњом и осталим активностима и мерама који дају одличне резултате у општој борби против климатских промена. Светска недеља зелене градње се традиционално обележава последње недеље септембра, организацијом специјалних догађаја националних чланица Светског савета зелене градње.