Снажна подршка Аустрије на путу Србије ка ЕУ

Снажна подршка Аустрије на путу Србије ка ЕУ

Ministar_Snezana BogosavljevicМинистар пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић изјавила је данас да су партнери из Аустрије заинтересовани за улагања у Србију у производњу енергије из биомасе и у област шумарства.

„Од аустријског министра пољопривреде Андреа Рупрехтера, добила сам  уверавање да Аустрија снажно подржава европске интеграције Србије и да та држава сматра да ЕУ не може да буде без Србије јер је Србија лидер на Блакану“, истакла је министар Богосављевић Бошковић.

Богосављевић Бошковић је нагласила да је боравак у Бечу на конференцијама о енергетици и климатским променама, био прилика и да са колегама из региона размени искуства и поставе се смернице за даљу сарадњу.

"Ово је прилика да се размене искуства из региона, али и да се договори јача сарадња у смислу снажније подршке већем коришћењу обновљиве енергије, зелене економије и чистих технологија, заштите средине и климатских промена", рекла је министар.

Она је потсетила да је јуче одржана конференција о енергетици и о већем коришћењу чистих облика енергије као што су ветар, вода соларана енергија и за Србију нарачито значајне енергије из биомасе која је наш развојни потенцијал.