Snažna podrška Austrije na putu Srbije ka EU

Snažna podrška Austrije na putu Srbije ka EU

Ministar_Snezana BogosavljevicMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da su partneri iz Austrije zainteresovani za ulaganja u Srbiju u proizvodnju energije iz biomase i u oblast šumarstva.

„Od austrijskog ministra poljoprivrede Andrea Ruprehtera, dobila sam  uveravanje da Austrija snažno podržava evropske integracije Srbije i da ta država smatra da EU ne može da bude bez Srbije jer je Srbija lider na Blakanu“, istakla je ministar Bogosavljević Bošković.

Bogosavljević Bošković je naglasila da je boravak u Beču na konferencijama o energetici i klimatskim promenama, bio prilika i da sa kolegama iz regiona razmeni iskustva i postave se smernice za dalju saradnju.

"Ovo je prilika da se razmene iskustva iz regiona, ali i da se dogovori jača saradnja u smislu snažnije podrške većem korišćenju obnovljive energije, zelene ekonomije i čistih tehnologija, zaštite sredine i klimatskih promena", rekla je ministar.

Ona je potsetila da je juče održana konferencija o energetici i o većem korišćenju čistih oblika energije kao što su vetar, voda solarana energija i za Srbiju naračito značajne energije iz biomase koja je naš razvojni potencijal.