Размена искустава са САД о примени Резолуције 1325

Размена искустава са САД о примени Резолуције 1325

modДржавни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине учествовала је данас на састанку Политичког савета Владе за спровођење Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 Савета безбедности Уједињених нација – Жене, мир и безбедност у Републици Србији са Свони Хант, америчким експертом за питања равноправности жена и јавне политике. Саговорници су разменили искустава Републике Србије и САД по питању примене Резолуције 1325 Савета безбедности Уједињених нација.

На састанку је истакнуто да ће Политички савет Владе у наредним месецима бити посебно фокусиран на разматрање могућности за унапређење рада постојећих институционалних тела и механизама за спровођење НАП и на подстицање међусекторске сарадње и размене искустава и добрих пракси у земљи, региону и у свету, у чему су искуства и подршка САД веома значајни.

Свони Хант је упућен позив да учествује у раду међународне конференције посвећене питањима родне равноправности, која ће бити одржана у октобру ове године у Београду.