Razmena iskustava sa SAD o primeni Rezolucije 1325

Razmena iskustava sa SAD o primeni Rezolucije 1325

modDržavni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine učestvovala je danas na sastanku Političkog saveta Vlade za sprovođenje Nacionalnog akcionog plana za primenu Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija – Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji sa Svoni Hant, američkim ekspertom za pitanja ravnopravnosti žena i javne politike. Sagovornici su razmenili iskustava Republike Srbije i SAD po pitanju primene Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Na sastanku je istaknuto da će Politički savet Vlade u narednim mesecima biti posebno fokusiran na razmatranje mogućnosti za unapređenje rada postojećih institucionalnih tela i mehanizama za sprovođenje NAP i na podsticanje međusektorske saradnje i razmene iskustava i dobrih praksi u zemlji, regionu i u svetu, u čemu su iskustva i podrška SAD veoma značajni.

Svoni Hant je upućen poziv da učestvuje u radu međunarodne konferencije posvećene pitanjima rodne ravnopravnosti, koja će biti održana u oktobru ove godine u Beogradu.