Расподела средстава субвенција програма управљања заштићених подручја од националног значаја

Расподела средстава субвенција програма управљања заштићених подручја од националног значаја

IMG_20150421_095511Данас су у Министарству пољопривреде и заштите животне средине потписани Уговоро првог круга потписивања уговора о субвенционисању програма управљања заштићених подручја од националног значаја у 2015. Години, укупно 18 уговора.

Програмима управљања, који су предмет уговора, планирани су радови и активности на заштити, унапређењу и развоју заштићених подручја: чување, одржавање, презентација заштићених подручја, обележавање, успостављање и одржавање стаза, мониторинг природних и створених вредности заштићених подручја.

IMG_20150421_104331Потписивању Уговора су, поред представника Министарства, присуствовали управљачи заштићених подручја, који су ушли у први круг расподеле. Средства субвенција Министарства утврђена су Законом о буџету Републике Србије за 2015. годину, у укупном износу од 210 милиона динара. Део средстава остаје нерасподељен и резервише се за намене дефинисане Уредбом о распореду и коришћењу средстава за субвенционисање заштићених природних добара од националног интереса у 2015. години.

Како се ради о заштићеним подручјима од националног значаја, обезбеђена средства субвенција биће значајна помоћ управљачима у циљу свеукупног унапређења стања заштићених подручја, као и њихове промоције.