Продужење рока за достављање предлога, примедби и сугестија на Предлог програма о управљању отпадом у Републици Србији за период 2021-2024. године

Продужење рока за достављање предлога, примедби и сугестија на Предлог програма о управљању отпадом у Републици Србији за период 2021-2024. године

Одбор за привреду и финансије Владе Републике Србије, на седници од 15. септембра 2021. године, донео је Закључак са Програмом јавне расправе о Предлогу програма управљања отпадом у Републици Србији за период од 2021. до 2024. године (у даљем тексту: Предлог програма), 05 Број 353-8478/2021.

 

Постављањем обавештења на званичној интернет страници, као и на порталу е управе, Министарствo заштите животне средине је дана 16. септембра 2021. године позвало све заинтересоване грађане, као и стручну јавност да се упознају са текстом Предлогa програма и да дају своје коментаре, сугестије и предлоге.

У току трајања Јавне расправу о Предлогу програма Министарство заштите животне средине, иако нема прописану обавезу, одржало је и видео конференцију 01. октобра 2021.године.

Због велике заинтересованости грађана, као и стручне јавности, значаја теме и обимности  предложеног акта, донета је одлука да се усвоји захтев заинтересованих страна и продужи рок за достављање мишљења, сугестија и примедби на Предлог програма.

У складу са тим, рок за достављање мишљења, сугестија и примедби на Нацрт закона, као и завршетак јавне расправе одложен је за три дана и траје до 08. октобра 2021. године.

Предлози, сугестије, иницијативе и коментари достављају се Министарству заштите животне средине на Обрасцу за коментаре који можете преузети ОВДЕ, путем електронске поште на e-mail адресу: sekretarijat@ekologija.gov.rs или поштом на адресу Министарство заштите животне средине, Београд, Омладинских бригада 1, са назнаком: "За јавну расправу о Предлогу програма управљања отпадом у Републици Србији за период од 2021. до 2024. године".

Текст Предлога програма са прилозима, можете преузети ОВДЕ.