Produženje roka za dostavljanje predloga, primedbi i sugestija na Predlog programa o upravljanju otpadom u Republici Srbiji za period 2021-2024. godine

Produženje roka za dostavljanje predloga, primedbi i sugestija na Predlog programa o upravljanju otpadom u Republici Srbiji za period 2021-2024. godine

Odbor za privredu i finansije Vlade Republike Srbije, na sednici od 15. septembra 2021. godine, doneo je Zaključak sa Programom javne rasprave o Predlogu programa upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period od 2021. do 2024. godine (u daljem tekstu: Predlog programa), 05 Broj 353-8478/2021.

 

Postavljanjem obaveštenja na zvaničnoj internet stranici, kao i na portalu e uprave, Ministarstvo zaštite životne sredine je dana 16. septembra 2021. godine pozvalo sve zainteresovane građane, kao i stručnu javnost da se upoznaju sa tekstom Predloga programa i da daju svoje komentare, sugestije i predloge.

U toku trajanja Javne raspravu o Predlogu programa Ministarstvo zaštite životne sredine, iako nema propisanu obavezu, održalo je i video konferenciju 01. oktobra 2021.godine.

Zbog velike zainteresovanosti građana, kao i stručne javnosti, značaja teme i obimnosti  predloženog akta, doneta je odluka da se usvoji zahtev zainteresovanih strana i produži rok za dostavljanje mišljenja, sugestija i primedbi na Predlog programa.

U skladu sa tim, rok za dostavljanje mišljenja, sugestija i primedbi na Nacrt zakona, kao i završetak javne rasprave odložen je za tri dana i traje do 08. oktobra 2021. godine.

Predlozi, sugestije, inicijative i komentari dostavljaju se Ministarstvu zaštite životne sredine na Obrascu za komentare koji možete preuzeti OVDE, putem elektronske pošte na e-mail adresu: sekretarijat@ekologija.gov.rs ili poštom na adresu Ministarstvo zaštite životne sredine, Beograd, Omladinskih brigada 1, sa naznakom: "Za javnu raspravu o Predlogu programa upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period od 2021. do 2024. godine".

Tekst Predloga programa sa prilozima, možete preuzeti OVDE.