Позив на Радионицу о пројекту „Израда предлога Акционог плана за имплементацију Европске конвенције о пределу и Нацрта Правилника о категоризацији предела Србије“

Позив на Радионицу о пројекту „Израда предлога Акционог плана за имплементацију Европске конвенције о пределу и Нацрта Правилника о категоризацији предела Србије“

Радионицa о пројекту „Израда предлога Акционог плана за имплементацију Европске конвенције о пределу и Нацрта Правилника о категоризацији предела Србије“ који се спроводи у оквиру Пројектног фонда за институционални развој (ПРОФИД), одржаће се 5. септембра 2014. године у сали протокола (СИВ III), Oмладинских бригада 1, Нови Београд, са почетком у 10 часова.

Програм финансира Шведска агенција за међународну развојну сарадњу (SIDA) уз подршку Шведског института за јавну управу (SIPU).

Овај пројекат је уједно и почетак примене Европске Конвенцје о пределу, коју је Република Србија ратификовала 25.5.2011. године, на тај начин се придруживши групи од 38 земаља које имплементирају ову Конвенцију.

После овог пројекта, Министартво пољопривреде и заштите животне средине, наставиће активности на усвајању Акционог плана за имплементацију Европске Конвенције о пределу, од стране Владе Републике Србије, као и доношења Правилника о идентификацији карактера предела, од стране Министра надлежног за област животне средине.

Програм радионице, обухватиће:

  • Регистрацију учесника
  • Отварање програма Радионице ( представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине и Министарства културе и информисања)
  • Презентацију документа „Нацрт/ Предлог Акционог плана за имплементацију Европске конвенције о пределу“ ( чланови ексепртског тима)
  • Презентацију документа „Нацрт Правилника о категоризацији предела Србије“, (чланови експертског тима)
  • Дискусију о презентованим документима ( сви учесници)
  • Закључке и затварање скупа (експертски тим и представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине и Министарства културе и информисања).

Радионици ће присуствовати представиници надлежних: Министарстава, Агенција, Завода, Факултета, Покрајинских и градских институција, Регионалне развојне Агенције, НВО сектор и струковне асоциације.

Сугестије и предлози са радионице биће размотрене и уграђене у финалне верзије ових докумената.