Потпуна отвореност Конкурса за уступање на коришћење рибарских подручја

Потпуна отвореност Конкурса за уступање на коришћење рибарских подручја

ribarska podrucjaMинистaр пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић одржала је данас састанак са свим учесницима Конкурса за уступање на коришћење рибарских подручја са циљем одржавања високог нивоа транспарентности и отворености у погледу актуелног Конкурса који је расписан.„Основни смисао и сврха Закона који је донет ове године је одрживо управљање рибљим фондом. Рибља подручја су дефинисана као привредни ресурс, ресурс који се поверава корисницима рибарских подручја на бази уговора о уступању рибарског подручја и након јавног конкурса.

„Основни смисао и сврха Закона који је донет прошле године је одрживо управљање рибљим фондом. Рибља подручја су дефинисана као привредни ресурс, ресурс који се поверава корисницима рибарских подручја на бази уговора о уступању рибарског подручја и након јавног конкурса. На тај начин, према правној терминологији, између Републике Србије и корисника успоставља се облигациони правни статус. Данас смо овде како би све размотрили потпуно отворено и могли заједно да донесемо суд“, рекла је министар пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић.

Министар је нагласила да ће инспекцијске службе уложити свој максимум на терену.

„Рибљи фонд представља добро од општег интересе у власништву државе и наше национално благо“, закључила је Богосављевић Бошковић и позвала све заинтересоване да се обрате уколико имају нејасноћа или недоумица поводом Конкурса и његове реализације.

Сви присутни су се сагласили да је ово први пут да се на овакав начин уз пуне консултације и потпуно отворено разговара са свим заинтересованим странама по битним питањима везаним за Конкурс.