Potpuna otvorenost Konkursa za ustupanje na korišćenje ribarskih područja

Potpuna otvorenost Konkursa za ustupanje na korišćenje ribarskih područja

ribarska podrucjaMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković održala je danas sastanak sa svim učesnicima Konkursa za ustupanje na korišćenje ribarskih područja sa ciljem održavanja visokog nivoa transparentnosti i otvorenosti u pogledu aktuelnog Konkursa koji je raspisan.„Osnovni smisao i svrha Zakona koji je donet ove godine je održivo upravljanje ribljim fondom. Riblja područja su definisana kao privredni resurs, resurs koji se poverava korisnicima ribarskih područja na bazi ugovora o ustupanju ribarskog područja i nakon javnog konkursa.

„Osnovni smisao i svrha Zakona koji je donet prošle godine je održivo upravljanje ribljim fondom. Riblja područja su definisana kao privredni resurs, resurs koji se poverava korisnicima ribarskih područja na bazi ugovora o ustupanju ribarskog područja i nakon javnog konkursa. Na taj način, prema pravnoj terminologiji, između Republike Srbije i korisnika uspostavlja se obligacioni pravni status. Danas smo ovde kako bi sve razmotrili potpuno otvoreno i mogli zajedno da donesemo sud“, rekla je ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković.

Ministar je naglasila da će inspekcijske službe uložiti svoj maksimum na terenu.

„Riblji fond predstavlja dobro od opšteg interese u vlasništvu države i naše nacionalno blago“, zaključila je Bogosavljević Bošković i pozvala sve zainteresovane da se obrate ukoliko imaju nejasnoća ili nedoumica povodom Konkursa i njegove realizacije.

Svi prisutni su se saglasili da je ovo prvi put da se na ovakav način uz pune konsultacije i potpuno otvoreno razgovara sa svim zainteresovanim stranama po bitnim pitanjima vezanim za Konkurs.