Потписан уговор за изградњу канализационе мреже у још два насеља у Пећинцима

Вујовић

Потписан уговор за изградњу канализационе мреже у још два насеља у Пећинцима

Након што је потписан уговор о извођењу радова на изградњи канализационе мреже у општини Пећинци, министарка заштите животне средине Ирена Вујовић изјавила је да очекује да ће у што скоријем року почети и радови на терену у склопу овог, за грађане веома важног еколошког пројекта.

 

Вујовић је истакла да се на основу уговора креће у изградњу 40 километара у насељима Ограр и Брестач, подсетивши да се у општини Пећинци већ гради око 24 километра канализационе мреже у насељима Прхово и Попинци.

"Реализацијом ова два најважнија зелена пројекта у Пећинцима, грађани ће добити око 64 километара недостајуће канализационе мреже, чиме подижемо стандарде заштите животне средине. Очекујем да ће комплетни радови бити готови у наредне две године, а по реализацији пројекта решавамо проблем недостајуће канализације и унапређујемо квалитет живота у овој општини“, рекла је Вујовић.

Она је истакла да се, кроз пројекте Министарства гради недостајућа канализација широм Србије, а радови су почели у оним градовима и општинама које су имале најспремније пројекте.

"У овом моменту, градимо око 140 километара недостајуће канализације у Пећинцима, Нишу, Горњем Милановцу, Бољевцу, Рашкој. Канализација је предуслов како би се кренуло у реализацију капиталних пројеката изградње постројења за прераду отпадних вода широм Србије, што нас очекује у наредном периоду", рекла је Вујовић.