Potpisan ugovor za izgradnju kanalizacione mreže u još dva naselja u Pećincima

Вујовић

Potpisan ugovor za izgradnju kanalizacione mreže u još dva naselja u Pećincima

Nakon što je potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Pećinci, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je da očekuje da će u što skorijem roku početi i radovi na terenu u sklopu ovog, za građane veoma važnog ekološkog projekta.

 

Vujović je istakla da se na osnovu ugovora kreće u izgradnju 40 kilometara u naseljima Ograr i Brestač, podsetivši da se u opštini Pećinci već gradi oko 24 kilometra kanalizacione mreže u naseljima Prhovo i Popinci.

"Realizacijom ova dva najvažnija zelena projekta u Pećincima, građani će dobiti oko 64 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže, čime podižemo standarde zaštite životne sredine. Očekujem da će kompletni radovi biti gotovi u naredne dve godine, a po realizaciji projekta rešavamo problem nedostajuće kanalizacije i unapređujemo kvalitet života u ovoj opštini“, rekla je Vujović.

Ona je istakla da se, kroz projekte Ministarstva gradi nedostajuća kanalizacija širom Srbije, a radovi su počeli u onim gradovima i opštinama koje su imale najspremnije projekte.

"U ovom momentu, gradimo oko 140 kilometara nedostajuće kanalizacije u Pećincima, Nišu, Gornjem Milanovcu, Boljevcu, Raškoj. Kanalizacija je preduslov kako bi se krenulo u realizaciju kapitalnih projekata izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda širom Srbije, što nas očekuje u narednom periodu", rekla je Vujović.