Подршка Србији за развој Националног акционог плана

Подршка Србији за развој Националног акционог плана

IMG-20150420-WA0007Државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине Стана Божовић отворила је данас радионицу у оквиру пројеката  „Подршка Србији за развој Националног акционог плана у складу са УНЦЦД 10-годишњом стратегијом и процесом извештавања према УНЦЦД-у".

Циљ пројекта "Подршка Србији за развој Националног акционог плана у складу са УНЦЦД 10-годишњом стратегијом и процесом извјештавања према УНЦЦД-у" је пружање подршке Србији у формулисању првог Националног акционог плана (НАП-а,  који ће бити у складу са УНЦЦД 10-годишњом стратегијом, резултирајући бољем планирању и праћењу спровођења Конвенције Уједињених нација за борбу против десертификације (УНЦЦД) на државном нивоу.

IMG-20150420-WA0008То ће допринети бољем одлучивању о питањима десертификације, деградације земљишта и суше (ДЛДД) и одрживом управљању земљиштем. Овај пројекат покренут је напорима Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, финансиран је из Геф фонда и имплементиран од стране УНЕП канцеларије у Бечу.