Podrška Srbiji za razvoj Nacionalnog akcionog plana

Podrška Srbiji za razvoj Nacionalnog akcionog plana

IMG-20150420-WA0007Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović otvorila je danas radionicu u okviru projekata  „Podrška Srbiji za razvoj Nacionalnog akcionog plana u skladu sa UNCCD 10-godišnjom strategijom i procesom izveštavanja prema UNCCD-u".

Cilj projekta "Podrška Srbiji za razvoj Nacionalnog akcionog plana u skladu sa UNCCD 10-godišnjom strategijom i procesom izvještavanja prema UNCCD-u" je pružanje podrške Srbiji u formulisanju prvog Nacionalnog akcionog plana (NAP-a,  koji će biti u skladu sa UNCCD 10-godišnjom strategijom, rezultirajući boljem planiranju i praćenju sprovođenja Konvencije Ujedinjenih nacija za borbu protiv desertifikacije (UNCCD) na državnom nivou.

IMG-20150420-WA0008To će doprineti boljem odlučivanju o pitanjima desertifikacije, degradacije zemljišta i suše (DLDD) i održivom upravljanju zemljištem. Ovaj projekat pokrenut je naporima Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, finansiran je iz Gef fonda i implementiran od strane UNEP kancelarije u Beču.