Општини Сокобања додељен на коришћење камион за одношење отпада

1.jpg

Општини Сокобања додељен на коришћење камион за одношење отпада

У циљу унапређења управљања отпадом у локалним самоуправама, Министарство заштите животне средине доделило је на коришћење камион за одношење отпада Општини Сокобања.

2.jpg

Kључеве камиона председнику Општине Сокобања Миодрагу Николићу уручила je државна секретарка Сандра Докић.

„Сокобања је једна од 18 локалних самоуправа у Србији које су у текућој години добиле на коришћење камион смећар у циљу подизања капацитета за управљање отпадом. Министарство из којег долазим ће и у наредном периоду наставити да подржава зелене пројекте у овој и другим локалним самоуправама, јер на тај начин подижемо квалитет заштите животне средине“, рекла је Докић.

Према њеним речима, Министарство заштите животне средине је поред овог пројекта, у општини Сокобања реализивало и друге значајне пројекте.

3.jpg

Најважнији пројекат у овој општини је замена котларница у две основне школе, „Бранислав Нушић“ и „Митрополит Михајло“, које су са угља прешле на топлотне пумпе које користе отпадне термалне воде.

Докић је додала да је у протекле четири године Министарство у Сокобањи реализовало и пројекте чишћења дивљих депонија и пошумљавања, доделило на коришћење и 45 контејнера и 14 канти за одлагање отпада.