Opštini Sokobanja dodeljen na korišćenje kamion za odnošenje otpada

1.jpg

Opštini Sokobanja dodeljen na korišćenje kamion za odnošenje otpada

U cilju unapređenja upravljanja otpadom u lokalnim samoupravama, Ministarstvo zaštite životne sredine dodelilo je na korišćenje kamion za odnošenje otpada Opštini Sokobanja.

2.jpg

Ključeve kamiona predsedniku Opštine Sokobanja Miodragu Nikoliću uručila je državna sekretarka Sandra Dokić.

„Sokobanja je jedna od 18 lokalnih samouprava u Srbiji koje su u tekućoj godini dobile na korišćenje kamion smećar u cilju podizanja kapaciteta za upravljanje otpadom. Ministarstvo iz kojeg dolazim će i u narednom periodu nastaviti da podržava zelene projekte u ovoj i drugim lokalnim samoupravama, jer na taj način podižemo kvalitet zaštite životne sredine“, rekla je Dokić.

Prema njenim rečima, Ministarstvo zaštite životne sredine je pored ovog projekta, u opštini Sokobanja realizivalo i druge značajne projekte.

3.jpg

Najvažniji projekat u ovoj opštini je zamena kotlarnica u dve osnovne škole, „Branislav Nušić“ i „Mitropolit Mihajlo“, koje su sa uglja prešle na toplotne pumpe koje koriste otpadne termalne vode.

Dokić je dodala da je u protekle četiri godine Ministarstvo u Sokobanji realizovalo i projekte čišćenja divljih deponija i pošumljavanja, dodelilo na korišćenje i 45 kontejnera i 14 kanti za odlaganje otpada.