Општина Кладово добила на коришћење камион за одвожење отпада

Кладово 3.jpg

Општина Кладово добила на коришћење камион за одвожење отпада

Државна секретарка у Министарству заштите животне средине Сара Павков доделила је данас на коришћење камион за одвожење отпада Општини Кладово, како би се унапредило управљање отпадом на територији те локалне самоуправе.

 

Кладово 1.jpg

Кључеве камиона-смећара државна секретарка Павков уручила је председнику Општине Кладово Саши Николићу.

„Министарство заштите животне средине системски решава проблем управљања отпадом на читавој територији Републике Србије и Кладово је једна од општина која је добила један од најзначајнијих алата да може правилније да управља отпадом“, рекла је Павков.

Кладово 2.jpg

Министарство ће, како је истакла, наставити да помаже све локалне самоуправе којима су овакви видови подршке неопходни како би у будућнопсти могле да се санирају постојеће дивље депоније, али и да се припреме општине за подизање капацитета за прикључивање ка регионалним центрима управљања отпадом.

Кладово је једна од 18 општина у Србији која је ове године добила на коришћење камион - смећар. У питању је наставак акције која је у великој мери допринела побољшању услова за одлагање отпада и заштити животне средине.

Кладово 4.jpg

Ово није једини еколошки пројекат које је на територији општине Кладово Министарство подржало.

Министарство је у 2023. и 2024. години помогло реализацију пројеката чишћења дивљих деопнија у општини Кладово, а у претходне четири године учествовало је и у акцијама пошумљавања и заштите земљишта.