Opština Kladovo dobila na korišćenje kamion za odvoženje otpada

Кладово 3.jpg

Opština Kladovo dobila na korišćenje kamion za odvoženje otpada

Državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Sara Pavkov dodelila je danas na korišćenje kamion za odvoženje otpada Opštini Kladovo, kako bi se unapredilo upravljanje otpadom na teritoriji te lokalne samouprave.

 

Kladovo 1.jpg

Ključeve kamiona-smećara državna sekretarka Pavkov uručila je predsedniku Opštine Kladovo Saši Nikoliću.

„Ministarstvo zaštite životne sredine sistemski rešava problem upravljanja otpadom na čitavoj teritoriji Republike Srbije i Kladovo je jedna od opština koja je dobila jedan od najznačajnijih alata da može pravilnije da upravlja otpadom“, rekla je Pavkov.

Kladovo 2.jpg

Ministarstvo će, kako je istakla, nastaviti da pomaže sve lokalne samouprave kojima su ovakvi vidovi podrške neophodni kako bi u budućnopsti mogle da se saniraju postojeće divlje deponije, ali i da se pripreme opštine za podizanje kapaciteta za priključivanje ka regionalnim centrima upravljanja otpadom.

Kladovo je jedna od 18 opština u Srbiji koja je ove godine dobila na korišćenje kamion - smećar. U pitanju je nastavak akcije koja je u velikoj meri doprinela poboljšanju uslova za odlaganje otpada i zaštiti životne sredine.

Kladovo 4.jpg

Ovo nije jedini ekološki projekat koje je na teritoriji opštine Kladovo Ministarstvo podržalo.

Ministarstvo je u 2023. i 2024. godini pomoglo realizaciju projekata čišćenja divljih deopnija u opštini Kladovo, a u prethodne četiri godine učestvovalo je i u akcijama pošumljavanja i zaštite zemljišta.