Одржанe регионалнe радионицe у области климатских промена

Одржанe регионалнe радионицe у области климатских промена

Министарство пољопривреде и заштите животне средине током маја и јуна месеца организовало је радионице посвећене подизању свести о могућностима укључења климатских промена у развојне планове на локалном нивоу у Нишу, Бајиној Башти – планина Тара и у Бору на којима су учествовали представници локалних самоуправа, привреде, невладиних организација, академског сектора и међународних организација.

Циљ радионица био је представљање активности Министарства у области климатских промена, али и јачање сарадње са представницима локалних заједница и организацијама цивилног друштва из региона Јужне, Западне и Источне Србије. Радионице су организоване у сарадњи са Програмом УН за развој, а помоћ у организацији обезбедиле су и невладине организације: Центар за развој грађанског друштва „PROTECTA“ из Ниша, Удружење грађана “Логосфера” из Бајине Баште и Друштво младих истраживача Бора из Бора.

На радионицима су представљени подаци из радних верзија извештаја Србије према Оквирној конвенцији УН о промени климе, тачније Двогодишњег ажурираног извештаја и Друге националне комуникације. Детаљније информације о овим документима, радионицама и обавезама и активностима у области климатских промена доступне су на интернет страници: https://www.klimatskepromene.rs