Održane regionalne radionice u oblasti klimatskih promena

Održane regionalne radionice u oblasti klimatskih promena

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine tokom maja i juna meseca organizovalo je radionice posvećene podizanju svesti o mogućnostima uključenja klimatskih promena u razvojne planove na lokalnom nivou u Nišu, Bajinoj Bašti – planina Tara i u Boru na kojima su učestvovali predstavnici lokalnih samouprava, privrede, nevladinih organizacija, akademskog sektora i međunarodnih organizacija.

Cilj radionica bio je predstavljanje aktivnosti Ministarstva u oblasti klimatskih promena, ali i jačanje saradnje sa predstavnicima lokalnih zajednica i organizacijama civilnog društva iz regiona Južne, Zapadne i Istočne Srbije. Radionice su organizovane u saradnji sa Programom UN za razvoj, a pomoć u organizaciji obezbedile su i nevladine organizacije: Centar za razvoj građanskog društva „PROTECTA“ iz Niša, Udruženje građana “Logosfera” iz Bajine Bašte i Društvo mladih istraživača Bora iz Bora.

Na radionicima su predstavljeni podaci iz radnih verzija izveštaja Srbije prema Okvirnoj konvenciji UN o promeni klime, tačnije Dvogodišnjeg ažuriranog izveštaja i Druge nacionalne komunikacije. Detaljnije informacije o ovim dokumentima, radionicama i obavezama i aktivnostima u oblasti klimatskih promena dostupne su na internet stranici: https://www.klimatskepromene.rs