Нове канте и контејнери за чистији Ириг, Србобран и Темерин

Нове канте и контејнери за чистији Ириг, Србобран и Темерин

Нове канте и контејнери за чистији Ириг, Србобран и Темерин

Министарство заштите животне наставља са праксом доделе нове опреме на коришћење локалним самоуправама у Србији, како би се унапредио квалитет живота грађана. Током данашњег дана, Ириг, Србобран и Темерин, преузели су 365 канти и 200 контејнера.

Нове канте и контејнери за чистији Ириг, Србобран и Темерин- Министарство заштите животне средине обезбедило је и ове године за 34 локалне самоуправе различиту опрему, као што су канте, контејнери и чистилице, која ће директно унапредити квалитет живота у изабраним срединама. Акција се спроводи у циљу унапређења управљања отпадом, што је један од приоритета министарства из којег долазим - рекла је посебна саветница Сара Павков, која је испред Министарства заштите животне средине у Иригу, Србобрану и Темерину, са представницима тих локалних самоуправа потписала уговоре о уступању опреме њиховим јавно комуналним предузећима.

Нове канте и контејнери за чистији Ириг, Србобран и ТемеринУ циљу подршке локалним самоуправама у обезбеђивању опреме за сакупљање, рециклажу и што адекватније управљање отпадом, Министарство заштите животне средине обезбедило је нову опрему за укупно 34 града и општине. Министарство је Србобрану доделило 131 канту и 30 контејнера, Темерину 131 канту и 120 контејнера, док је Иригу, који је међу првима добио најмодернију чистилицу, данашњим уговором додељено још 103 канте и 50 контејнера.

Уговорима који су потписани у протекла три дана, опрема је додељена на коришћење Босилеграду и Бујановцу, као и Нишу и Житорађи и то по 120 контејнера и по 131 канта свакој од тих локалних самоуправа.