Nove kante i kontejneri za čistiji Irig, Srbobran i Temerin

Нове канте и контејнери за чистији Ириг, Србобран и Темерин

Nove kante i kontejneri za čistiji Irig, Srbobran i Temerin

Ministarstvo zaštite životne nastavlja sa praksom dodele nove opreme na korišćenje lokalnim samoupravama u Srbiji, kako bi se unapredio kvalitet života građana. Tokom današnjeg dana, Irig, Srbobran i Temerin, preuzeli su 365 kanti i 200 kontejnera.

Nove kante i kontejneri za čistiji Irig, Srbobran i Temerin- Ministarstvo zaštite životne sredine obezbedilo je i ove godine za 34 lokalne samouprave različitu opremu, kao što su kante, kontejneri i čistilice, koja će direktno unaprediti kvalitet života u izabranim sredinama. Akcija se sprovodi u cilju unapređenja upravljanja otpadom, što je jedan od prioriteta ministarstva iz kojeg dolazim - rekla je posebna savetnica Sara Pavkov, koja je ispred Ministarstva zaštite životne sredine u Irigu, Srbobranu i Temerinu, sa predstavnicima tih lokalnih samouprava potpisala ugovore o ustupanju opreme njihovim javno komunalnim preduzećima.

Nove kante i kontejneri za čistiji Irig, Srbobran i TemerinU cilju podrške lokalnim samoupravama u obezbeđivanju opreme za sakupljanje, reciklažu i što adekvatnije upravljanje otpadom, Ministarstvo zaštite životne sredine obezbedilo je novu opremu za ukupno 34 grada i opštine. Ministarstvo je Srbobranu dodelilo 131 kantu i 30 kontejnera, Temerinu 131 kantu i 120 kontejnera, dok je Irigu, koji je među prvima dobio najmoderniju čistilicu, današnjim ugovorom dodeljeno još 103 kante i 50 kontejnera.

Ugovorima koji su potpisani u protekla tri dana, oprema je dodeljena na korišćenje Bosilegradu i Bujanovcu, kao i Nišu i Žitorađi i to po 120 kontejnera i po 131 kanta svakoj od tih lokalnih samouprava.