Мр Стана Божовић посетила Власотинце

Мр Стана Божовић посетила Власотинце

20141010_104125Државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине мр Стана Божовић посетиола је данас општину Власотинце. Том приликом присуствовала је Свечаној седници поводом Дана општине и обележавања 70 година од Другог светског рата.

20141010_140001„Сарадња локалне самоуправе и Министарства пољопривреде и заштите животне средине је на завидном нивоу и до сада је одржан велики број састанака с циљем изналажења решења за проблеме са којима се сусреће локална самоуправа“, нагласила је Божовић.

Државни секретар мр Стана Божовић је истакла подршку Министарства и Владе Републике Србије општини Власотинце и њеном руководству. Нагласила је да поседују велике капацитете и потенцијал за развој, унапређење квалитета живота, а да је на њима да то искористе и да ће увек имати разумевање и подршку Министарства.

20141010_133618Након Свечане седнице обишла је Трансфер станицу за сепарацију чврствог комуналног отпада у том граду. Трансфер станица део је ЈП Чистоћа у Власотинцу, а у њој се врши селекција пет, пластичне и картонске амбалаже.

Приликом обиласка Трансфер станице Божовић је истакла важност усклађивања са законодавством ЕУ, као да Министарство тежи да у наредном периоду испуни све захтеве који се пред њега стављају.