Mr Stana Božović posetila Vlasotince

Mr Stana Božović posetila Vlasotince

20141010_104125Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine mr Stana Božović posetiola je danas opštinu Vlasotince. Tom prilikom prisustvovala je Svečanoj sednici povodom Dana opštine i obeležavanja 70 godina od Drugog svetskog rata.

20141010_140001„Saradnja lokalne samouprave i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine je na zavidnom nivou i do sada je održan veliki broj sastanaka s ciljem iznalaženja rešenja za probleme sa kojima se susreće lokalna samouprava“, naglasila je Božović.

Državni sekretar mr Stana Božović je istakla podršku Ministarstva i Vlade Republike Srbije opštini Vlasotince i njenom rukovodstvu. Naglasila je da poseduju velike kapacitete i potencijal za razvoj, unapređenje kvaliteta života, a da je na njima da to iskoriste i da će uvek imati razumevanje i podršku Ministarstva.

20141010_133618Nakon Svečane sednice obišla je Transfer stanicu za separaciju čvrstvog komunalnog otpada u tom gradu. Transfer stanica deo je JP Čistoća u Vlasotincu, a u njoj se vrši selekcija pet, plastične i kartonske ambalaže.

Prilikom obilaska Transfer stanice Božović je istakla važnost usklađivanja sa zakonodavstvom EU, kao da Ministarstvo teži da u narednom periodu ispuni sve zahteve koji se pred njega stavljaju.