Министарство заштите животне средине доделило на коришћење камион за одношење отпада општини Тител

1.jpg

Министарство заштите животне средине доделило на коришћење камион за одношење отпада општини Тител

Министарство заштите животне средине доделило је на коришћење камион смећар општини Тител, као подстицај ефикаснијем прикупљању отпада са ове територије.

3.jpg

Уговор о давању на коришћење опреме потписали су секретарка Министарства заштите животне средине Ивана Јокић и председник општине Тител Драган Божић.

7.jpg

„Данас сам у Тителу по овлашћењу потпредседнице Владе и министарке заштите животне средине Ирене Вујовић. У циљу подршке ефикаснијем управљању отпадом, Министарство заштите животне средине и ове године наставља да обезбеђује и даје опрему на коришћење“, навела је Јокић.

Јокић је подсетила да то није једини пројекат Министарства усмерен на заштиту животне средине у општини Тител.

8.jpg

„Тител је ове године добио средства за чишћење дивље депоније у Мошорину. У плану је да Министарство 2025. године финансира пројекат изградње око 15 километара недостајуће канализационе мреже са црпним станицама  и изградња постројење за пречићавање отпадних вода капацитета 8.800 еквивалент становника,  у насељеном месту Шајкаш у општини Тител“, навела је Јокић.

Општина Тител конкурисала је и добила средства и за пројекат замене котлова у вртићу и згради општине, као и за пројекат пошумљавања и озелењавања на Тителском брегу.