Ministarstvo zaštite životne sredine dodelilo na korišćenje kamion za odnošenje otpada opštini Titel

1.jpg

Ministarstvo zaštite životne sredine dodelilo na korišćenje kamion za odnošenje otpada opštini Titel

Ministarstvo zaštite životne sredine dodelilo je na korišćenje kamion smećar opštini Titel, kao podsticaj efikasnijem prikupljanju otpada sa ove teritorije.

3.jpg

Ugovor o davanju na korišćenje opreme potpisali su sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Jokić i predsednik opštine Titel Dragan Božić.

7.jpg

„Danas sam u Titelu po ovlašćenju potpredsednice Vlade i ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović. U cilju podrške efikasnijem upravljanju otpadom, Ministarstvo zaštite životne sredine i ove godine nastavlja da obezbeđuje i daje opremu na korišćenje“, navela je Jokić.

Jokić je podsetila da to nije jedini projekat Ministarstva usmeren na zaštitu životne sredine u opštini Titel.

8.jpg

„Titel je ove godine dobio sredstva za čišćenje divlje deponije u Mošorinu. U planu je da Ministarstvo 2025. godine finansira projekat izgradnje oko 15 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže sa crpnim stanicama  i izgradnja postrojenje za prečićavanje otpadnih voda kapaciteta 8.800 ekvivalent stanovnika,  u naseljenom mestu Šajkaš u opštini Titel“, navela je Jokić.

Opština Titel konkurisala je i dobila sredstva i za projekat zamene kotlova u vrtiću i zgradi opštine, kao i za projekat pošumljavanja i ozelenjavanja na Titelskom bregu.