Министар Триван са представницима „Рио Тинто“ о еколошким стандардима у пројекту „Јадар“

Министар Триван са представницима „Рио Тинто“ о еколошким стандардима у пројекту „Јадар“

Министар заштите животне средине Горан Триван разговарао је данас са представницима компаније Рио Тинто (Rio Sava Exploration d.o.o) које је предводила генерална директорка Марни Финлајсон.

Представници „Рио Тинто“ упознали су министра са напретком у имплементацији пројекта „Јадар“, и том приликом посебно указали на достигнућа компаније у планирању смањења еколошког отиска, односно утицаја на животну средину, прилагођавања и ублажавања последица климатских промена, и циљевима одрживог развоја, како у оквиру овог пројекта, тако и у светлу глобалних операција Рио Тинта.

Министар Триван је указао да ће Министарство заштите животне средине дати своју пуну подршку како би пројекат „Јадар“, који је од националног, али и интернационалног значаја, био успешно реализован. Он је истакао да је гарант успешности сарадње управо у опредељењу ове компаније да у свом пословању примењује највеће националне и светске еколошке стандарде, и стандарде заштите на раду, сарадње са локалним заједницама и квалитета.

Госпођа Финлајсон је нагласила да визија и посвећеност заштити животне средине које изражава министар Триван представљају велики подстрек и подршку успешној реализацији пројекта „Јадар“, и нагласила да ће „Рио Тинто“ наставити са посвећеним унапређењем пословања ради обезбеђења здравије и безбедније животне средине.

На састанку је потврђена успешна заједничка сарадња у примени досадашњих фаза пројекта „Јадар“, и договорен наставак и интензивирање сарадње, у циљу даљег напретка реализације овог изузетно значајног пројекта.