Ministar Trivan sa predstavnicima „Rio Tinto“ o ekološkim standardima u projektu „Jadar“

Ministar Trivan sa predstavnicima „Rio Tinto“ o ekološkim standardima u projektu „Jadar“

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je danas sa predstavnicima kompanije Rio Tinto (Rio Sava Exploration d.o.o) koje je predvodila generalna direktorka Marni Finlajson.

Predstavnici „Rio Tinto“ upoznali su ministra sa napretkom u implementaciji projekta „Jadar“, i tom prilikom posebno ukazali na dostignuća kompanije u planiranju smanjenja ekološkog otiska, odnosno uticaja na životnu sredinu, prilagođavanja i ublažavanja posledica klimatskih promena, i ciljevima održivog razvoja, kako u okviru ovog projekta, tako i u svetlu globalnih operacija Rio Tinta.

Ministar Trivan je ukazao da će Ministarstvo zaštite životne sredine dati svoju punu podršku kako bi projekat „Jadar“, koji je od nacionalnog, ali i internacionalnog značaja, bio uspešno realizovan. On je istakao da je garant uspešnosti saradnje upravo u opredeljenju ove kompanije da u svom poslovanju primenjuje najveće nacionalne i svetske ekološke standarde, i standarde zaštite na radu, saradnje sa lokalnim zajednicama i kvaliteta.

Gospođa Finlajson je naglasila da vizija i posvećenost zaštiti životne sredine koje izražava ministar Trivan predstavljaju veliki podstrek i podršku uspešnoj realizaciji projekta „Jadar“, i naglasila da će „Rio Tinto“ nastaviti sa posvećenim unapređenjem poslovanja radi obezbeđenja zdravije i bezbednije životne sredine.

Na sastanku je potvrđena uspešna zajednička saradnja u primeni dosadašnjih faza projekta „Jadar“, i dogovoren nastavak i intenziviranje saradnje, u cilju daljeg napretka realizacije ovog izuzetno značajnog projekta.