Министар Триван и Ружић са делегацијом из Мериленда састали су се са првим потпредседником Владе и министром спољних послова Ивицом Дачићем

Министар Триван и Ружић са делегацијом из Мериленда састали су се са првим потпредседником Владе и министром спољних послова Ивицом Дачићем

IMG_0231Министар заштите животне средине Горан Триван и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић са делегацијом савезне државе Мериленд из САД, састали су се са првим потпредседником Владе и министром спољних послова Републике Србије Ивицом Дачићем.

Главне теме састанка биле су инвестирање у привреду Србије. Делегација из Мериленда је спремна на велика улагања у област заштите животне средине. Америчке компаније које послују у том пољу веома су значајне за развој привреде и сарадње билатералних односа Србије и САД.

Инвестиције доносе нова радна места, нове модерне технологије и нове приступе решавања проблема које наша земља има у области заштите животне средине.

IMG_0235Министар Триван истакао је да се у делегацији Мериленда налазе компаније из различитих области које су, како је нагласио, веома заинтересоване за инвестирање.“ Мериленд је једна од најразвијенијих америчких држава, која пуно пажње посвећује заштити животне средине“.

 „Србија има интерес за интензивирање свих видова сарадње са Сједињеним Америчким Државама, нарочито на плану економије и даљег привлачења америчких инвестиција у привреду Србије“, истакао је министар Ивица Дачић на састанку са министром Триваном и привредно-политичком делегацијом савезне државе Мериленд из САД.

Високи званичници савезне државе Мериленд, изразили су спремност на сарадњу са Србијом и своје задовољство посетом наше земље.

Састанци са високим званичницима Републике Србије са државним секретаром Мериленда Џоном Вобенсмитом, његовим сарадницима и представницима десет америчких компанија које послују у области заштите животне средине, показују велики значај унапређења будуће економске и политичке сарадње. Састанци доприносе и успостављању пословних контаката између компанија ради инвестирања у пројекте који су неопходни за даљи напредак развоја заштите животне средине у Србији.