Ministar Trivan i Ružić sa delegacijom iz Merilenda sastali su se sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem

Ministar Trivan i Ružić sa delegacijom iz Merilenda sastali su se sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem

IMG_0231Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić sa delegacijom savezne države Merilend iz SAD, sastali su se sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem.

Glavne teme sastanka bile su investiranje u privredu Srbije. Delegacija iz Merilenda je spremna na velika ulaganja u oblast zaštite životne sredine. Američke kompanije koje posluju u tom polju veoma su značajne za razvoj privrede i saradnje bilateralnih odnosa Srbije i SAD.

Investicije donose nova radna mesta, nove moderne tehnologije i nove pristupe rešavanja problema koje naša zemlja ima u oblasti zaštite životne sredine.

IMG_0235Ministar Trivan istakao je da se u delegaciji Merilenda nalaze kompanije iz različitih oblasti koje su, kako je naglasio, veoma zainteresovane za investiranje.“ Merilend je jedna od najrazvijenijih američkih država, koja puno pažnje posvećuje zaštiti životne sredine“.

 „Srbija ima interes za intenziviranje svih vidova saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama, naročito na planu ekonomije i daljeg privlačenja američkih investicija u privredu Srbije“, istakao je ministar Ivica Dačić na sastanku sa ministrom Trivanom i privredno-političkom delegacijom savezne države Merilend iz SAD.

Visoki zvaničnici savezne države Merilend, izrazili su spremnost na saradnju sa Srbijom i svoje zadovoljstvo posetom naše zemlje.

Sastanci sa visokim zvaničnicima Republike Srbije sa državnim sekretarom Merilenda Džonom Vobensmitom, njegovim saradnicima i predstavnicima deset američkih kompanija koje posluju u oblasti zaštite životne sredine, pokazuju veliki značaj unapređenja buduće ekonomske i političke saradnje. Sastanci doprinose i uspostavljanju poslovnih kontakata između kompanija radi investiranja u projekte koji su neophodni za dalji napredak razvoja zaštite životne sredine u Srbiji.