Министар Горан Триван са руководством града Неготина о најзначајнијим питањима заштите животне средине овог града

Министар Горан Триван са руководством града Неготина о најзначајнијим питањима заштите животне средине овог града

Министар заштите животне средине Горан Триван са сарадницима посетио је данас општину Неготин где се упознао са приоритетним пројектима у области заштите животне средине. На састанку са руководством општине Неготин и представницима јавних и комуналних предузећа представљени су пројекти пречишћавања отпадних вода, управљања комуналним отпадом и гашења индивидуалних котларница у централном делу града.

Највећи изазови у унапређењу животне средине у нашој земљи биће у областима отпада и отпадних вода, а главни механизам за то јесу пројекти, нагласио је министар Триван. „Иако се Неготин суочава са не малим проблемима у овим областима, добро је да Неготин као мала општина има већ припремљене пројекте за одређена питања“, закључио је Триван. На састанку су договорени будући правци сарадње и комуникације Министарства и општине.

Састанку су, у име локалне самоуправе, присуствовали председник привременог органа управљања Владимир Величковић и члан привременог органа Милан Уруковић, као и директори јавних и комуналних предузећа са територије општине Неготин.