Ministar Goran Trivan sa rukovodstvom grada Negotina o najznačajnijim pitanjima zaštite životne sredine ovog grada

Ministar Goran Trivan sa rukovodstvom grada Negotina o najznačajnijim pitanjima zaštite životne sredine ovog grada

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sa saradnicima posetio je danas opštinu Negotin gde se upoznao sa prioritetnim projektima u oblasti zaštite životne sredine. Na sastanku sa rukovodstvom opštine Negotin i predstavnicima javnih i komunalnih preduzeća predstavljeni su projekti prečišćavanja otpadnih voda, upravljanja komunalnim otpadom i gašenja individualnih kotlarnica u centralnom delu grada.

Najveći izazovi u unapređenju životne sredine u našoj zemlji biće u oblastima otpada i otpadnih voda, a glavni mehanizam za to jesu projekti, naglasio je ministar Trivan. „Iako se Negotin suočava sa ne malim problemima u ovim oblastima, dobro je da Negotin kao mala opština ima već pripremljene projekte za određena pitanja“, zaključio je Trivan. Na sastanku su dogovoreni budući pravci saradnje i komunikacije Ministarstva i opštine.

Sastanku su, u ime lokalne samouprave, prisustvovali predsednik privremenog organa upravljanja Vladimir Veličković i član privremenog organa Milan Uruković, kao i direktori javnih i komunalnih preduzeća sa teritorije opštine Negotin.