Министар Горан Триван примио плакету на Седмом сабору акцијаша Србије

Министар Горан Триван примио плакету на Седмом сабору акцијаша Србије

Добровољним радом, укључивањем у волонтерске акције и давањем личног доприноса уређењу животне средине заједнички стварамо боље и богатије друштво, чиме се гарантује будућност једне земље, рекао је данас министар заштите животне средине Горан Триван обраћајући се учесницима Сабора акцијаша Србије.

Овај скуп, седми по реду, који је окупио учеснике бројних омладинских радних акција и волонтерских кампова из разних крајева Србије, посвећен је екологији која подстиче на друштвену акцију за заштиту животне средине, како је указано на Сабору. Министар Горан Триван је нагласио да је дух радних акција који изражава несебичну колективну посвећеност заједничком друштвеном циљу и данас пример за однос према својој земљи, и јединствен пример млађим генерацијама.

Указујући да све акцијаше и волонтере повезује заједничка посвећеност изградњи и напретку земље, Триван је истакао да је дошло време да се прекине са деструктивним односом према Планети, и да је време за акције које ће помоћи да се природа и наше животно окружење опораве и промене на боље.

Израз највећег родољубља и посвећености напретку земље јесте управо заштите животне средине, истакао је. „Данас је родољубље пошумљавати. Шта се можете лепше урадити за своју земљу, него пошумљавати? То је данас патриотизам“, рекао је министар, и позвао акцијаше и волонтере да се повезују са другим организацијама, школама, са младима, да заједнички реализују акције пошумљавања којима ће Министарство пружити финансијску помоћ и подршку.

За лични допринос неговању традиција добровољног рада и пружање помоћи у остваривању циљева удружења учесника омладинских радних ација, министру Горану Тривану свечано је уручена је плакета „Бранко Пешић“.

На Сабору који су огранизовали Удружење омладинских радних акција и волонтера Србије и Удружење учесника ОРА, договорено је да се наставе иницијативе и акције, како би се даље неговала и развијала идеја о добровољном укључивању, нарочито младих, у активности на заштити и унапређењу животне средине.